Nyheter

Sommaruppehåll i Trollhättan och sommaröppet på Rossö

Hej, Jag har sommaruppehåll under veckorna 26 t.o.m. 30 i Trollhättan och öppnar igen under vecka 31. Under sommaruppehållet har jag öppet en dag i veckan på Rossö, Strömstad. Välkommen dit! Ha en riktigt fin sommar!

Publicerad: 2021-06-17

Boosta ditt immunförsvar

Jag såg ett riktigt bra program på SVT häromdagen. Vetenskapens Värld. Det handlade om immunförsvaret och vad vi kan göra för att boosta det samt också vad som försämrar det. Enligt studier så förbättrar massage immunförsvaret med upp till 20%. Att sova bra och äta nyttigt är också bra. Men glöm heller inte att aktivera dig med en stunds motion helst 5 ggr i veckan. Det är också bra att vistas utomhus på sommaren, för att bättra på D-vitaminnivån. Lymfsystemet är ju en viktig del i immunförsvaret så glöm inte det. De visade också att långvarif stress påverkar immunförsvaret negativt medan kortvarig stress kan boosta det lite. En dusch som avslutas med kallt vatten några sekunder kan också hjälpa till. Detta innehåller ju alla delar jag behandlar inom - Spänningar som kan orsakas av stress (massage), andning (som också kan påverkas av stress), lymfsystemet/immunsystemet och mental träning/avslappning för att få en bättre vardag och sova bättre.

Läs mer...

Publicerad: 2021-06-17

Nya och förlängda öppettider

Från och med vecka 5 2021 kommer jag att ha öppet på tisdagar mellan 9 och 13, som tidigare på torsdagar mellan 16 och 19.30 och på fredagar mellan 15 och 17.30. Jag kommer även att ha öppet en lördag i månaden och börjar med den 6 februari mellan 09.15 och 12.30. Välkomna att boka!

Publicerad: 2021-01-26

Mental Träning / Coaching

Nu är jag licensierad Mental tränare, utfärdat av Lars-Eric Uneståhl på Skandinavisk ledahögskolan i Örebro. Det känns gott att jag nu har med detta område bland mina tjänster. Massageterapi, Andningsterapi, Lymfterapi och nu alltså Mental Träning/Coachning. Detta innebär att jag nu också kan komplettera en behandling med mentala träningsråd, förutom också fysiska träningsråd, vilket jag haft sedan tidigare. Så, vänta inte för långe, Boka tid ! Välkommen !

Publicerad: 2020-12-01

Att tänka på i corona-virus-tider

Personlig hygien är viktigt i dessa tider. Om du känner symptom på sjukdom skall du undvika behandling. Detta är både för din skull och för min, som kan smitta vidare till andra kunder. Tvätta gärna händerna noga och sprita efteråt.

Publicerad: 2020-04-14

GDPR - Global Data Protection Regulation

Det kommer en ny förordning som gäller från och med den 25 maj och tanken med den är att stärka den enskildes och minska spridning av och skydda personliga uppgifter. Mitt bokningssystem Bokadirekt.se har uppdaterat sin regler rörande hantering av personuppgifter i och med din anmälan till behandling hos mig. Jag använder aldrig dessa uppgifter på annat sätt än till den korta notering/journal jag skriver i och med ditt besök. Journalen används vid dina återkommande besök för att se vad som gjorts och resultatet som erhållits. När det gäller lymfterapi är jag ålagd att föra journal men vid andningsterapi och massage/massageterapi gör jag det för att följa upp dina framsteg. Önskar du se mina journalanteckningar eller att jag tar bort dina uppgifter i bokningssystemet eller mitt journalsystem så ber jag dig att meddela mig detta i så fall. Bäst är att göra detta vid ditt besök hos mig annars går det bra att ringa eller maila också.

Publicerad: 2018-05-18

Lymfterapi

Från 1 september 2017 erbjuder jag lymfterapi som behandlingsform. Den är främst riktat till personer med lymfödem av olika slag och härkomst. Det kan vara allt från akuta inflammationer, postoperativa eller posttraumatiska ödem (ex.vis efter en bröstcancerbehandling), primära lymfödem(orsakade av medfödda begränsningar i lymfsystemet) eller lipödem/liplymfödem. Under ett första behandlingstillfälle går vi grundligt igenom dina problem och sedan bestämmer vi tillsammans målen med din behandling och hur den skall genomföras. VÄLKOMMEN att boka tid hos mig.

Publicerad: 2017-09-04

Tejpning med Kinesiotape

Nu har jag utökat mitt tjänsteutbud med att jag tejpar dina problem, skador eller justeringar/punktsmärtor med Kinesiotape. Tejpen lyfter huden och ökar på så vis cirkulation (både blod- och lymfcirkulation) vilken snabbar på läkning. Jag tejpar också knäleder, vrister(stukningar), axelleder, tennis- / golfarmbåge etc. Välkommen

Läs mer...

Publicerad: 2017-03-23

Optimal och medveten andning

I bifogade länk kan du läsa om Anders Olsson och hans inlägg om medveten andning, näsandning och andningskurser. En optimal andning kan ge dig en oanad prestationshöjning och en snabb återhämtning - finns absolut inget att förlora utan det är bara att testa :-)

Läs mer...

Publicerad: 2015-05-26